Pagina's archiveren

In dit help-artikel

In Notion kun je pagina's archiveren in plaats van ze te verwijderen. Als je ze weer nodig hebt, zijn ze eenvoudig te herstellen.

Ga naar Veelgestelde vragen

Met Archiveren kun je content buiten gebruik stellen zonder deze te verwijderen. Archiveer pagina's wanneer content verouderd is of niet langer nuttig, maar je de context, geschiedenis en links toch wilt behouden.

Archiveren is anders dan verwijderen — gearchiveerde pagina's zijn nog steeds toegankelijk.

Archive is momenteel in bèta en onderhevig aan de voorwaarden van je overeenkomst. Archive is alleen beschikbaar voor gebruikers met Business- en Enterprise-abonnementen.

Wanneer je een pagina archiveert:

  • Je ziet een gele Gearchiveerd banner bovenaan de pagina.

  • Als je een bovenliggende pagina archiveert, worden alle subpagina's automatisch gearchiveerd.

  • Pagina's krijgen een archiefpictogram 🗄️ achter hun naam.

  • Als je een pagina in een database archiveert, wordt de inhoud uit de weergave gefilterd.

    • Gearchiveerde pagina's kunnen worden bekeken door naar de InstellingenGearchiveerde pagina's bekijken van de database te gaan.

  • Standaard zijn gearchiveerde pagina's verborgen in Snelzoeken.

    • Om te zoeken naar gearchiveerde content, open je Snelzoeken, klik je op + Filter Inhoudsstatus → en kies je je voorkeur.

Iedereen met machtiging om een pagina te bewerken, kan deze archiveren of onarchiveren.

Open de pagina die je wilt archiveren:

  1. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op •••.

  2. Selecteer Archiveren.

  3. Er verschijnt een gele banner bovenaan de pagina. Hierop staan je naam en de datum waarop de pagina is gearchiveerd.

Om een pagina onarchiveren, open je de pagina en klik je in de banner bovenaan de pagina op Onarchiveren.

  • Archiveer content wanneer:

    • De content is niet langer relevant, maar de informatie die deze bevat moet mogelijk in de toekomst worden geraadpleegd

  • /verwijderen content wanneer:

    • De pagina is echt overbodig (testpagina's, duplicaten, enz.)

    • Je wilt dat deze volledig uit de werkruimte wordt verwijderd

Meer informatie over het verwijderen en herstellen van content → /verwijderen en herstellen content

  • Bibliotheek

  • Zoeken

  • Databases: Instellingen Gearchiveerde pagina's bekijken

  • Alleen Enterprise-abonnementen: Werkruimtebeheerders kunnen dit bekijken in Content zoeken Gearchiveerde content bekijken


Veelgestelde vragen

Zorgt het archiveren van een pagina ervoor dat links in de workspace niet meer werken?

Nee, bestaande links naar gearchiveerde pagina's blijven werken.

Kunnen mensen nog steeds gearchiveerde content bekijken?

Ja. Gearchiveerde pagina's zijn toegankelijk via Snelzoeken, Bibliotheek en in database-instellingen.

  • Om naar gearchiveerde content te zoeken, open je Snelzoeken, klik je op + Filter → Inhoudsstatus → kies je voorkeur.

Is er een centrale plek waar ik alle gearchiveerde content kan zien?

Als je werkruimte een Enterprise-abonnement heeft, kunnen beheerders van de werkruimte gearchiveerde content bekijken in Content zoeken → Gearchiveerde content bekijken. Anders is gearchiveerde content te vinden in Snelzoeken, Bibliotheek en in de instellingen van de database.


Geef feedback

Was deze bron nuttig?


Powered by Fruition